Stipendier 

CMS-hemsida från

Våra stipendier

Lions Club Kumla delar varje år ut tre olika stipendier.

Ungdomsledarestipendium

På Världslionsdagen den 8 oktober delar vi ut Ungdomsledare-stipendiet. Stipendiet är på 8.000 kr .Stipendiet delas ut vid den traditionella kammarkonserten i Kumla kyrka.

Den övre bilden visar 2013 års stipendiat Michael Andersson, Kumla Handbollsförening. Michael har varit verksam som ledare i 15 år och dessutom ordförande sedan några år. Barnen är inte längre aktiva i föreningen, men Michaels stora intresse för att hjälpa ungdomar gör att han fortsätter engagerat inom handbollen.

Stipendiet delades ut av Lions president Alf Sand.


Ungdomsidrottsstipendium

I samband med träning i Föreningarna Hus i Örebro den 16 dec. 2014 delades Ungdomsidrottsstipendiet ut. Stipendiet är på 6.000 kr. 

Stipendiet för 2014 har tilldelats schackspelaren Hrayr Selimian, Kumla Schackklubb.

Hrayr har visat imponerande goda prestationer i schack. Han vann SM i sin klass under sommaren 2014 och stod som segrare i Skol-SM som avgjordes under hösten 2014. Detta tyder på talang och en utmärkt god tankeförmåga. Hrayr är inte bara en vinnare vid schackbrädet utan har också ett vinnande sätt utanför schackspelet. Han är en mycket omtyckt, trevlig och social person.

Kumla LC önskar Hrayr lycka till med utbildning och utveckling av schackspelet.. 

En glad stipendiat (mellersta bilden)


Ungdomsmusikstipendium

Lions Club Kumla delar också ut ett Ungdomsmusik-stipendium. Stipendiet är på 6.000 kr. Detta brukar ske under Nationaldagsfirandet vid Kumlasjön. 

Stipendiet för 2014 delades ut till Lovisa Asplund. Nedersta bilden visar Lovisa framföra "Caprice" på sin klarinett. Hon ackompanjeras av Janne, Carl-Magnus o Emil från Kumla Kulturskola som spelar på olika typer av klarinetter.  
Klicka på bilderna för förstoring.